Over ons

RECHTHOEKEN definitieve keuze.inddWe krijgen er helaas maar al te vaak mee te maken: geweld op straat. Zij het tegen onschuldige burgers, winkeliers, ambulancepersoneel of zelfs de politie, wij zijn ervan overtuigd dat geweld niet deugt.

Daarom is de website politieknuppel.nl het leven ingeroepen. Hiermee pleiten wij – net zoals vele andere in Nederland -  voor een samenleving zonder zinloos geweld. Op de website vindt je nieuwsberichten over zinloos geweld, onze mening daarover en ideeën en suggesties om onze samenleven een stapje in de goede richting te duwen.

Wij zijn een onafhankelijk team dat zich wil inzetten om zinloos geweld tegen te gaan. De eerste stap in dat proces is het opzetten en onderhouden van deze website. Langzaam maar zeker willen we hiermee meer besef creëren over het probleem wat hier speelt en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn.

Op den duur is het plan om via deze website ideeën van mensen te verzamelen die kunnen helpen om zinloos geweld tegen te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat er tussen die 17 miljoen inwoners van Nederland vast en zeker een paar knappe koppen zitten die van aanpakken weten. Hopelijk kunnen we daarmee naar de politiek stappen, waterdichte ideeën op tafel leggen en hopen dat we met z’n allen het geweld de wereld uit kunnen helpen.